How to purchase?



Name:




Alamat:




No. Telefon:




Email:




Produk/ Kuantiti:




Are you?









Get your own free form like this one.

POSTAGE FEE:
Semenanjung RM7
Sabah & Sarawak RM11


Dapatkan khidmat nasihat percuma berkenaan produk JSD:
Fara Whatsapp +60166421354 :)

Followers

Wednesday, December 5, 2012

Do more than dream.


Assalamualaikum.
(ni xde kene mengena dengan YES SALE yg sedang berlangsung di butikpinkku)
Hari sabtu yang lalu, fara sempat shopping.
Beli barang macam2.
Bila fara masuk ade satu international butik, barang branded2,
it captured my eyes, bila nampak foreigners shopping situ.
Nampak bukan pekerja white colar.
Lebih pada buruh.

Tiba2 adik salesgirl tu cakap
"diorang pun boleh shopping sini. 
duduk sini senang lenang, lagi kaya dari kita yg rakyat Malaysia,"

Fara rasa tersentak.
Kenapa?

Sebenarnya fara selalu dengar orang cakap macam ni.
Tapi fara senyap je.
Bila fara turun ke parking, fara nampak quote ni.

**DO MORE THAN DREAM**

Indeed, it is true.
Tiap2 kali kita cemburu dengan kejayaan orang, tanpa kita tahu 
apa yang org tu buat utk dapat apa yg dia ada.
Dream (angan2) xpernah cukup jika kita hanya berpeluk tubuh.

Yes, dream is a start to something great.
Sentiasa elok utk ada angan2.
Mak fara selalu cakap, angan2 ni xde kena bayar.
Nak angan2 banyak mana pun xpe.
Betul la tu.

Honestly, fara xsuka ayat yg adik tu cakap.
Kita dapat apa yg kita ada atas usaha kita.
Bila kita xdapat sesuatu, sebab kita xcukup usaha.

Sentiasa yakin, Allah tak kan zalim pada hambaNya.
Jadi, jika anda xdapat sesuatu, mungkin kita kurang usaha.

Mungkin kurang usaha (fizikal)
Mungkin kurang usaha (doa)
Mungkin kurang usaha (tawakal)

Blogpost ikhlas ni sekadar utk ingatan bersama yg kadang2 xbersyukur dan selalu xpuas hati dgn apa yg orang ada, tanpa sedar, kita xcukup usaha utk berangan.

4 comments:

Paly said...

stiap org ade rezeki masing2.. kte jer kene usaha :)

Kak Nyah @ Rina... said...

oh farah dah tak jual kat blog lg ye.. baru perasan. Lama x masuk blog farah usha shawl.
Betul tu farah utk mendapat sesuatu kena ada usaha.

butikpinkku@gmail.com said...

@Paly: betul2, yg penting usaha :)

butikpinkku@gmail.com said...

@Kak Nyah: haah la.. sini update story behind the scene je.. items kat fb ngan web: www.butikpinkku.com :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...