How to purchase?



Name:




Alamat:




No. Telefon:




Email:




Produk/ Kuantiti:




Are you?









Get your own free form like this one.

POSTAGE FEE:
Semenanjung RM7
Sabah & Sarawak RM11


Dapatkan khidmat nasihat percuma berkenaan produk JSD:
Fara Whatsapp +60166421354 :)

Followers

Friday, November 2, 2012

Best time utk shopping!


Assalamualaikum.

Anda tau bile masa yg paling best utk shopping?
Berikut pilihan fara utk shopping (online/ offline)

1) SALE.
- bila sale mmg paling best utk shop.
harga murah, items best.
tapi kena hati2, kadang2, harga tu xde la semurah yg di iklankan.
pasti kan sentiasa survey dengan shops lain sebelum mmbeli.
kadang2 kedai yg xde sale lagi murah dr yg ade sale.
ape cer??


2) Bila kenyang.
Selalu pastikan anda makan dahulu sebelum shopping. Online pun sama.
Bila perut kenyang, baru lah kita lebih waras utk decide mana satu pilihan hati.
Seriously! Yg ni mmg ade kajian, which fara baca kt mne tah.
Bila anda lapar, anda tend to buy more, yg mana, kadang2 xdiperlukan.
Membazirkan?

Lebih baik makan dulu. 
Perut kenyang, barang pun dapat.


3) Bila ada duit dan xde duit.
Tips: pastikan anda window shopping, sblm beli barang yg anda sebenarnya nak.
Bila anda xde duit, mmg sure xkan beli benda yg xperlu.

Lagi2 utk benda yg mahal, makesure anda survey betul2,
kalau buleh, tanye sekali.. banyak stock x, bile sale etc :)
So, bile dah betul cukup duit, buleh terus serbu dan xpayah meraban lagi.


4) Ada teman lelaki.
Adik, abang, suami, tunang, bf pun buleh la.
Sangat penting kalau anda nak shop banyak benda.
(xtau la korang), tp adik2 dan tunang fara selalu sentiasa bawakkan benda yg fara beli.
So, xyah nak bawak brng berat.
Tricky kan?
(ni xvalid utk online shop)


5) Without the girls group.
Seriously. Bad!
Sebab bila kite beramai2 dengan prempuan, kita biasa dipengaruhi org yg lain.
Sorang ckp cantik, semua nak,
Padahal, kite xperlu pun.
Dan kadang2, kite suke bende tu.
Tp sbb mmber buat muka, dah xjadi beli.
Pernah jadi?


6) Masa bertenang
Utk online shop, biasa kite excited bile tengok barang baru.
Pastikan anda bawak bertenang bila tengok mana2 gambar.
Just bia open sekejap, browse tempat2 lain,
baru confirm purchase.

Tp kalo butik yg femes2 (online), agak risiko buat camni.
Sbb items cepat abes kan?
No worries, items yg fast selling biasa akan di-restock :)

7) Weekday!!
fara dengan kerja yg camni, suke shopping weekday.
Parking senang dan murah, org xramai.
Xde rebut2, dan jalan xjem.
Kalo korang yg kerja office hour, xdpt la nk tolong.

8) Morning shop :)
Kalau online, mmg best morning shop.
Order siap, terus bayar.
Lucky enuf, petang tu shop online tu buleh post,
besok hari items dah dapat.
Taraaaa~~~!!
Ni time yg fara suke shop..semoga membantu.
Time bile korang suke shop?

2 comments:

HanaNabihah said...

Hana agree sgt part without girls group tu! Hana kalau pegi shopping dgn girls group. Last2 balik dgn tgn kosong tanpa beli pape. Tp Hana pulak tak suka kalau lelaki yg ikut shopping. Japgi mula la dorang nk balik cepat. So, Hana lebih suka shopping sorang2 & paling penting weekdays! Rasa mcm shopping mall tu kita yg punya. Hehehe~

butikpinkku@gmail.com said...

@Hana: tau xpe.. fara suke shopping weekdays gak. paling suke hr rabu. sbb wayang murah. pas shopping buleh ber-leisure. Hahaha..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...