How to purchase?



Name:




Alamat:




No. Telefon:




Email:




Produk/ Kuantiti:




Are you?









Get your own free form like this one.

POSTAGE FEE:
Semenanjung RM7
Sabah & Sarawak RM11


Dapatkan khidmat nasihat percuma berkenaan produk JSD:
Fara Whatsapp +60166421354 :)

Followers

Friday, February 15, 2013

#61 Tutorial: Shawl Syeera.




Assalamualaikum,

Serius dah lama gile nak update tutorial ni,
bizi je memanjang, mengalahkan menteri!
(mengada je, kalo dah pemalas tu cakap je la kan.. senang..)

Sorry tau, since persiapan wedding, pastu wedding,
pastu mensesuaikan diri dgn jadual baru, memang payah rupanya.
Tapi sikit2 kayuh la kan~

Oleh sebab tadi alang2 fara da mekap ala2,
tu fara rekod la tutorial utk korang.
Dah lama giler nak rekod, tapi kadang2 muka cinapek tahap gaban.
Kalo xlukis sikit kening ni, cam alien pun ade.. tsk.. tsk..
Sadis.

Lukis sikit je, bukan conteng cam kertas lukisan!

Alkisah tadi fara ke karangkraf sebab photoshoot utk dara.com
(tp fara xdpat jadik model, sbb da kawen)
Life is cruel. Whyyy~~
Nanti la fara update dalam entry besok lusa. eh?

Sbb this entry nak kasitau pasal Shawl Syeera ni ha..
kat bawah ni ada video, tapi sesapa yang xpaham fara merapek apa,
buleh baca step by step rentetan utk tutorial ni.





Cara2:
1) pastikan anda dah pkai inner neck yg selesa dan kemas.
2) letak shawl syeera atas kepala, sama panjang kedua2.
3) locate 1 spot di bahagian tepi kepala anda, fara buat belah kiri tadi, 
pin kedua2 lapis tudung dgn guna 1 pin. Makesure kemas dan ketat.
4) (kanan) pin kan ke belakang utk kemasan.
5) (kiri) anda pin kan ke belakang kepala. buat ala2 ombak rindu/ najwa latip style.
6) kedua2 belah bahu, susun elok2 dan kemaskan.
-heh, siap-

Die cam ade ruffles sikit!
oh, fara suke tengok, feminin sangat :D

have fun trying!

ps: kot2 la nak pkai camni besok ade kenduri kawen and shopping!


1 comments:

Qaseh Farra said...

wahhh..QF pun ade la teringin nak jadi model muslimah..hewhewhewhew..:3

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...