How to purchase?



Name:




Alamat:




No. Telefon:




Email:




Produk/ Kuantiti:




Are you?









Get your own free form like this one.

POSTAGE FEE:
Semenanjung RM7
Sabah & Sarawak RM11


Dapatkan khidmat nasihat percuma berkenaan produk JSD:
Fara Whatsapp +60166421354 :)

Followers

Friday, May 25, 2012

Shopping online lebih baik?



Salam,

(tengah dok tunggu masa nak uplad new stuff, maka saya blogged sat)

So, been thinking, kenapa shopping online lebih bagus?
Jujurnya, memang saya peniaga online.
Maka, logik lah kalau fara suka orang shopping online.

But, itu bukan lah sebab fara buat post ni.
Sebagai org yg bekerja di rumah,
fara tak suka keluar, kecuali utk tengok movie.

Maka, most of my stuff was bought online.
Bukan itu shj, tiket bas, movie, even urusan catering pun fara settle kan melalui online.
Including discussion etc.
Mungkin fara memang selesa indoor.

But again, shopping online lebih baik?
Kenapa?

1) Money management:
- anda boleh rekod segala urusan duit, keluar dan masuk.
Pernah tak anda plan utk pergi shopping, then duit xcukup.
Kemudian anda terpaksa keluar duit di ATM.
Bila balik rumah, tak dapat apa yang anda carik? Even worst, duit anda pun habis.

2) Better comparison.
Jika internet connection anda bagus, macam di rumah fara. Kami guna unifi!
Anda boleh buka new tab banyak2. Ia macam shopping di 10 kedai serentak!
Which means, anda boleh buat perbandingan secara terus.
Tak perlu nak ingat harga, agak2 harga. hmm? true?


**reason to shop offline: friends meeting**

3) No extra cost.
Online: baju: rm45, postage: rm7
Offline: baju: rm45, parking: rm10, secret recipe: rm15.
Need more explaination?



4) Less risk of crime.
Betul memang ada online shop yang menipu. Sila berhati2.
Tapi kalau shop offline juga banyak risk. Lagi banyak jenayah.
At least tak kan ada risiko dibunuh/ terbunuh with shopping online. True?

5) NO SPF needed.
Ceh, since fara keturunan vampire Cullen yang xbuleh kena matahari.
Fara xsuka offline shopping, sebabnya, panas. Simply 1 reason, sebabnya, panas.

**actually banyak lagi sebab musabab i hate offline shopping. But utk super expensive/ important stuff, i shtill shop offline. Setakat baju n stuff, memang online saja. The next day, suda dapat.

And my advice, please get any online banking service to make your life easier.

Love,
- fara

3 comments:

Datin Qat said...

setuju tapi tulahhhh geram ngan satu blogshop ni . wuwuwuw . duit baki tak pulang , barang lambat sampai dari tarikh yang dijanjikan . muahahahhahahaha !

Iena Eliena said...

hye
done follow ur blog:)
http://www.ienaeliena.com/2012/05/exclusive-giveaway-by-cik-bunny.html

butikpinkku@gmail.com said...

Datin: balance tu fara xsure, fara sndri pun buat silap gak. but yg tang items lambat, kne check back ngan postage. mungkin ade back end prob :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...