How to purchase?



Name:




Alamat:




No. Telefon:




Email:




Produk/ Kuantiti:




Are you?









Get your own free form like this one.

POSTAGE FEE:
Semenanjung RM7
Sabah & Sarawak RM11


Dapatkan khidmat nasihat percuma berkenaan produk JSD:
Fara Whatsapp +60166421354 :)

Followers

Monday, October 22, 2012

Bidan terjun. Live tutorial bersama magejin Remaja!


Assalamualaikum, 

Alhamdulillah, fara terima urgent call dr team Remaja td pagi.
Alkisah, diorang tanye..

"fara free x hari ni? kitorang nak mintak buat ikatan tudung"

Of kos la buleh, ape ade hal kan?
Dalam hati dok eksaited sungguh!
heh. fara dok la ingt ade photoshoot utk mag Remaja. yang tang tutorial tudung tu kan?
Fara pun rilek2 sat, ambil napas, sambil bawak bertenang.
Reply dulu email/ order cust mane yg patut kan..



Pastu, fara testing la 8 gaya tudung yg konon nak photoshoot tuh.
Yang ni cam salah satunye la..

Da siap gosok tudung2, fara dengan hati yg girang gumbira, 
dok sarung skinny jeans yg beli kat uniqlo, kemain murah xhingat.
Pkai shirt siap xiron, (bli kat padini warehousesale, rm5 je!)
Pastu pkai boots! (bajet awek korea la sangat..)
Siap bawak adek 2 orang.
Drive rilek2 pi la karangkraf.
Bila sampai je sane, contact person, huda.. ajak fara makan.

Since, sesi start jam 2.30, fara pun makan da dlu. sambil2 tu huda terangkan ape yg fara kne buat.
Seriously ingt nak photoshoot, fara datang tanpa secalit pun makeup.
(Sebabkan mmg confirm MUA akan makeup kan nanti)

Hah!!

Sekali, bila huda bgtau, ni LIVE TUTORIAL, mampus telan air liur!
Arghhhh!!
Kejadah apenye semua ini.
Hahhaaa.... nasib baik la dah biase bg LIVE TUTORIAL,
Fara yg bidan terjun ni pun, pi la jugak bg tunjuk ajar serba sedikit.






Banyaknye bg tips2.
Yg bestnye, peserta kali ni semua muda2 belaka... dlm 14 - awal 20an,
rsenye ai yg paling senior la kot.

Diorang ni semua tekun je dengar.
Senang cerita, crowd akak2 dengan crowd adek2 ni mmg banyak beza.
Yang adik2 banyak tersipu malu.

Tapi, bila da lame sikit, baru ok.
Overal, semua berjalan lancar.

Kesimpulan disini:
1) sila tanye betul2.
2) walau ape pun yg anda buat, penampilan luaran bukan lah perkara paling penting.


ps: tapi ni serius selekeh. xpernah seumur kali2 bg LIVE tutorial pkai jean, shirt, boots dan xde makeup.
kalau pi tesco pun pkai lawa lagik. Biase siap buat baju baru kalo nak bg tutorial. tahu?
(sbb baju kurung jaet sndri, material pulak bli harga meniaga. murah)

pps: gambar curik kat instagram majalah remaja.

aihhh.. sorry adik2.
Such short notice.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...